Jag citerade en gång vad jag trodde jag hört eller läst om vad Dylan en gång påstått om poeter... min gissning av hur jag en gång uppfattat det blev nog fantasifull i överkant. Men så är det ju med minnet.

Det där citatet dyker upp då och då...

Jag har hittat det i Tage Danielssons Samlade dikter 1967-1967 (utg. 1967):

Poeter blir bara såna som inte duger till popsångare.

Lars Forsell i Vänner:

Poet blir bara den som inte kan bli popsångare.

Göran Greider i Världen efter kommunismen:

Poeter, det blir dom som inte kan bli rocksångare.

Söker man på nätet kan man hitta ytterligare några varianter. Men har Bob Dylan verkligen sagt det? Det låter ju onekligen som något han skulle kunnat ha sagt, så det finns kanske ingen anledning att tvivla på äktheten. Men jag kan inte hitta det i den flora av Dylancitat som finns på engelska på nätet, t ex  wikiquote .