Jaha. Än sen då? Hade han något lästips att dela med sig av?

Jag antar att vi bara har de här sista dagarna i maj på oss innan  tidningar.kb.se spärras igen. Därför vill jag peka på några tidningstexter jag tycker är intressanta trots att jag ännu inte hunnit igenom hela Sveriges tidningar ens för september...

Man skulle kunna göra ett tema om oro, ångest, framtidshot etc. Ni vet ju redan var jag står i frågan; att jag tycker att de människor som skrämmer barn med undergångshot av olika slag är de värsta skurkar som finns. Men diskuterar man oro och hot som företeelser att förhålla sig till i skolan? Kan man vaccinera dem från framtidsångest? Vore det i så fall önskvärt?

Vad är det för hot som är aktuella i dagens (eller förra höstens) samhällsdebatt?

En utmärkt provkarta på den vänsteraktivistiska hotbilden eller verklighetsuppfattningen ger Sofie Eriksson i Folkbladet (i Västerbotten) 31/10 -19 , s. 2 Verkligheten skrämmer mer än de döda.

 Det är sällan man ser jeremiaden så renodlad. Det är en text som får mig att tänka på inledningsfrågan när Jehovas Vittnen knackar på dörren: "Vad tycker du om utvecklingen i Sverige och världen som man hör på nyheterna ideligen..." Det gäller alltså att skapa en gemenskap inför en hotfull omvärld och utveckling. Att värva en sympatisör för den egna omvärldsuppfattningen och de egna lösningsförslagen. Tillsammans är vi starka... Jämför med en just religiös motsvarighet i  Olle Karlssons text "Ondskan i tiden hot mot framtiden" i Mariestads-Tidningen 27/9 -19, s 25

Sedan finns det naturligtvis motbilder att kontrastera mot:

Sydöstran 2/8 -19 s. 19

Christina Mångård Världen är mycket bättre än vi tror , som handlar om Anna Rosling Rönnlunds sommarprat...

GT 31/8 -19

Csaba Bene Perlenberg Klimatångestens undergång närmar sig med stormsteg  - handlar om nya forskningsframsteg från Chalmers.

SvD 21/9 -19 del 2, s 9

Sophia Sinclair: Robotar kommer att rensa bort cancerceller - en vanlig artikel om framtidsvisioner på vårdens område.

T. ex: Gotlands Tidningar (Gotlänningen) 24/12 -19 eller Hallands-Posten 27/12 -19 m.fl.

Sofia Nerbrand : Det bästa decenniet i mänsklighetens historia - om hur bra det faktiskt går i världen just nu.