Mera läsvärt från Elza Dunkels blogg:

Debattrick

Föräldramanus - Om att utnyttja föräldrars skuldkänslor, och bilden av barn som potentiella offer.

Att trolla eller bli trollad - Om att ignorera eller ta debatter där bigotteri frodas.

Skriv en debattartikel om sociala medier - Den ultimata formeln för alla som hatar samtiden, nätet och de unga! Det är min favorit, hoppas bara att den inte är ett tecken på att Elza håller på att försjunka i bitterhet.

Appar

När barnen vill ha en app - Råd till vuxna.  

Källkritik

Kritisk hållning - Egentligen var det ju för att se vad hon eventuellt formulerat om auktoritetstro som jag började leta på hennes blogg. Här finns något litet om källkritik; några intressanta formuleringar om dialog istället för auktoritetstro. Det är en intressant ansats, men ämnet skulle kunna utvecklas betydligt.

Näthat

Vad gör vi åt hatet - Näthat är ett område som engagerar henne mycket, hon uppfattar sig själv som utsatt för näthat och kanske just för att hon "befinner sig mitt i smeten" så ger hennes texter ett något perspektivlöst intryck. Allt annat förmår hon problematisera, men begreppet "näthat" tycker jag det verkar som hon tar för givet. Men naturligtvis är hon läsvärd ändå. Det här är en representativ text om förhållningssätt på tre samhällsnivåer; normkritik, kritik mot medier, några tips på individnivå.

Vi får ge den ett namn, den får heta nätkärlek - I korthet: Nätmobbning är inte väsensskild från trakasserier utanför nätet, observera även motsatsen till näthat!

Pornografi

Lite om porrfilter (och en vettigare lösning) - Precis vad rubriken säger...

 
Elzas egen länksamling

Uppdaterade gratisresurser - Ja, de var uppdaterade 2013, nu är tre länkar brutna, men det 10-tal som finns är utmärkta. En guldgruva!