Fortsättning...

Är det svårt att vara författare?

Eleverna undrade om det är svårt att vara författare och fick svaret att nej, inte alls. 

- Vi har ju valt det här och skapat det tillsammans. Men om man vill skriva så måste man älska att göra det. När man är författare måste man älska att berätta (Tranås Posten 27/4 -16).

 Som författare har man en viktig funktion att avdramatisera författarskapet. Jag tycker att det ska vara kul att skriva, man måste tycka om att berätta. Det är ett väldigt roligt jobb, säger Sören Olsson (Motala och Vadstena Tidning 18/3 -16). De som säger att det är jobbigt att skriva ljuger, förklarar de båda. - Vi försöker (...) visa på att vem som helst kan bli författare, säger författarna (Nerikes Allehanda 12/3 -11). - Att skriva och fantisera är som att leka. Så den som är duktig på att hitta på saker och som tycker om att skriva kan mycket väl bli författare, sade de (Dala-Demokraten 24/5 -05). 


Hur lång tid tar det att skriva en bok?

Eftersom vi kan figurerna bra efter alla år kan vi skriva en bok på en månad om
vi skulle vara pressade. Normalt brukar vi inte ha så kort tid på oss (Nerikes allehanda 16/5 -98).

Bokförlaget tycker att det räcker med 8-9 böcker per år, men vi har säkert skrivkapacitet för 25, sa Sören Olsson (Bergslagsposten 15/12 -03).


Vilken är drivkraften?
Vi frågar Sören vad det är som driver honom att producera den ena boken efter den andra. - I grund och botten bygger mitt författarskap på att jag är intresserad av hur människor fungerar. Jag går igång på att utsätta olika människor för olika situationer. Jag får leka gud, skaparen av universum och det är jättehäftigt. Jag har valt att angripa mänskliga företeelser med humorn som hjälpmedel (Heja olika 14/8 -11).

Jag älskar att berätta och böckerna som Anders och jag har skrivit är de vi själva saknade när vi var barn. Berättelser där även killar har ett rikt känsloliv (Östgöta Correspondenten 24/4 -14). Vi vill visa att alla gör bort sig och att man kan skratta åt sig själv (Smålandsposten 15/10 -11).